Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Περί ευτυχίας..... ή κάτι τέτοιο

Διακρίνω ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου απόψε ή μου φαίνεται?
Ναι… ναι… χαμογελάς και φωτίζεις όλο το δωμάτιο. Έλα, γύρε πάνω μου και πες τα όλα. Καιρό είχα να σε δω έτσι.

Τι? Άκουσαν καλά τα πουπουλένια μου αφτιά? Είσαι ευτυχισμένη?
Άκου να σου πω, η κατάστασή σου δείχνει ότι κάτι πολύ ευχάριστο θα σου συνέβη αλλά το να λες ότι είσαι ευτυχισμένη, είναι μεγάλη κουβέντα και από μεγάλες κουβέντες έχω χορτάσει. Εντάξει, δεν θέλω να σου τη σπάσω αλλά μου αρέσει να κάνω μαζί σου το συνήγορο του διαβόλου και να βλέπω τις αντιδράσεις σου. Άσε που σε ξεστραβώνω κάπου-κάπου και βλέπεις και την άλλη όψη των πραγμάτων.

Ας το πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Τι είναι ευτυχία?  Οέοοοοο……
Ευτυχία είναι… να έχεις πολλά χρήματα?
Ευτυχία είναι… να έχεις την υγεία σου?
Ευτυχία είναι… να έχεις μεγάλο σπίτι?
Ευτυχία είναι… να έχεις καλή δουλειά?
Ευτυχία είναι… να έχεις φίλους?
Ευτυχία είναι… να σε αγαπάνε?

Αν ρωτήσεις εκατό ανθρώπους, θα πάρεις εκατό διαφορετικές απαντήσεις γιατί και οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και διαφέρουν  τα “θέλω” τους.
Ακόμα και σε έναν άνθρωπο όμως, τα “θέλω”  διαφέρουν από στιγμή σε στιγμή της ζωής του. Κι εσύ το έχεις προσέξει όταν αισθάνθηκες ευτυχισμένη γιατί απόκτησες κάτι που ονειρευόσουν και μετά από λίγο αισθάνθηκες δυστυχισμένη γιατί σου έλειπε κάτι που ήθελες πολύ.
Άρα…. ευτυχία είναι εκείνες οι στιγμές από τις οποίες απουσιάζουν δυσάρεστα συναισθήματα. Είναι εκείνες οι στιγμές που αισθάνεσαι ότι δεν σου λείπει τίποτα, ότι έχεις όλα τα παραπάνω μαζί, ότι είσαι γεμάτος από τη ζωή και που σε περιτριγυρίζουν αγαπημένοι άνθρωποι για να τις μοιραστείς μαζί τους.
Η ευτυχία είναι …στιγμές.

Συνήθως τρέφεις την αυταπάτη ότι αυτές οι στιγμές θα κρατήσουν για πάντα και απογοητεύεσαι όταν έρχεται κάτι δυσάρεστο και τις σκιάζει. Γιατί όλα αλλάζουν συνεχώς γύρω σου. Κι εσύ αλλάζεις. Τότε λες ότι είσαι δυστυχισμένη.
Ξέρω….. κακώς ανέφερα αυτή τη λέξη απόψε. Μόνο για ευτυχία μιλάμε και δε βάζουμε καμία άρνηση στις σκέψεις μας. Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνεσαι ευτυχισμένη, κάνε αυτή τη στιγμή να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
Γιατί όσο και να σου γκρινιάζω, θέλω κάθε βράδυ να γέρνεις για ύπνο πάνω μου, φορώντας αυτό το φωτεινό χαμόγελο, μ’ ακούς?
Ει….. δεν απαντάς? Κοιμήθηκες κιόλας?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου